• <tt id="vaqis"><ol id="vaqis"><source id="vaqis"></source></ol></tt>

  • <mark id="vaqis"></mark>

    <tt id="vaqis"></tt>

    <small id="vaqis"><menu id="vaqis"><b id="vaqis"></b></menu></small>
    <blockquote id="vaqis"><sup id="vaqis"><option id="vaqis"></option></sup></blockquote>

    考生在線咨詢

    浙江成考網微信公眾號 浙江成考網微信公眾號
    返回頂部∧
      歡迎訪問浙江成考網! 本網站為民間交流網站,主要為廣大考生提供報考指導服務,網站信息僅供學習交流使用,官方信息以浙江省教育考試院www.zjzs.net為準。
    • 咨詢電話:0571-85223122
    城市:
    成考系統:
    所在位置:浙江成考網 > 復習資料 > 學位英語 > 正文

    2019年成人學位英語英漢互譯專項復習資料(六)

    2019-04-17 14:59:34   來源:浙江成考網    點擊: 學習交流群+ 加入 微信公眾號+ 關注
    作者:王老師
      浙江成考網獨家提供成人學位英語考試復習資料,供各位考生參考。備考資料及試題不斷更新中,請考生密切關注。

      1.His thesis works relatively well when applied to discrimination against Blacks in the United States, but his definition of racial prejudice as "racially-based negative prejudgments against a group generally accepted as a race in any given region of ethnic competition," can be interpreted as also including hostility toward such ethnic groups as the Chinese in California and the Jews in medieval Europe.

      答案:對于針對美國黑人的種族歧視,他的理論相對成立得較好,但是他將種族偏見如此定義:“在某一特定區域內的種族競爭中被普遍接受的一個種族所受到的基于種族的負面偏見。”可以看作也包含有對象加州的中國人以及中世紀的猶太人等少數民族的敵視。

      2.It is not quite a matter of disagreeing with the theory of independence, but of rejecting its implications: that the romances may be taken in any or no particular order, that they have no cumulative effect, and that they are as separate as the works of a modern novelist.

      答案:并不是與獨立理論不一致,而是與其應用不相符合:愛情小說可以以任何一種形式展現或者根本沒有特殊的規律,他們沒有累積效果,就象現代小說家的作品一樣獨立。

      3.Since different people like to do so many different things in their spare time, we could make a long list of hobbies, taking in everything from collecting matchboxes and raising rare fish, to learning about the stars and making model ships.

      答案:既然不同的人們在他們的業余時間做不同的事情,我們可以列出一長串愛好列表,包括從收集火柴盒到養珍稀魚類以及學習星學和制造航模等各種消遣。

      4.The teacher was not wrong to draw attention to the errors, but if his priorities had centred on the child's ideas, an expression of his disappointment with the presentation would have given the pupil more motivation to seek improvement.

      答案:老師注重錯誤沒錯,但是如果他更注重孩子的思想的話,他失望的表現會使孩子有提高的動力。

      5.It may have been a sharp criticism of the pupil's technical abilities in writing, but it was also a sad reflection on the teacher who had omitted to read the essay, which contained some beautiful expressions of the child’s deep feelings.

      答案:這可能是對學生在寫作中的技術能力的尖銳批評,但也是老師的失敗的悲哀反映——忽略了朗讀文章,這其中優美的表達可以激發孩子們的深刻感受。

      6.At the early attempts, the cable failed and when it was taken out for repairs it was found to be covered in living growths, a fact which defied contemporary scientific opinion that there was no life in the deeper parts of the sea.

      答案:在早期的嘗試中,光纜鋪設失敗,不得不取出來維修。這時人們發現上面覆蓋有生物,這巔峰了當時科學界認為深海沒有生命的理論。

      7.The first time that the question "What is at the bottom of the oceans?" had to be answered with any commercial consequence was when the laying of a telegraph cable from Europe to America was proposed.

      答案:當鋪設一條從歐洲到美洲的海底電報光纜的時候,出于商業動機,人們第一次不得不回答這個問題“海底是什么東西”。

      8.Computer technology enabled the researchers to obtain precise measurements of the volume of the front and side sections of the brain, which relate to intellect(智能)and emotion, and determine the human character.

      答案:計算機技術幫助研究人員獲得人腦前部和側部的準確體積,這是與人的智能和情緒有關的部分,而且也決定人的性格特點。

      9.The key thing is to catch the bar worker's eyes. You could also hold an empty glass or some money, but do not wave them about. Do adopt an expectant, hopeful, even slightly anxious facial expression.

      答案:關鍵是要引起酒保的注意。你可以舉著空杯子或錢,但不要來回搖晃。臉上要流露出期待、滿懷希望甚至略帶焦急的表情。

      10.You are permitted to try to attract attention, but there are rules about how to do this. Do not call out, tap coins on the counter, snap your finger or wave like a drowning swimmer. Do not scowl or sigh or roll your eyes.

      答案:你可以設法引起酒保的注意,但這是有規可循的。不能大聲嚷嚷、用錢幣敲打吧臺、叭叭地彈手指或者像快溺水的人那樣揮動手臂,也不要繃著臉、唉聲嘆氣或翻白眼。

      11.Decision must be made very rapidly; physical endurance is tested as much as perception, because an enormous amount of time must be spent making certain that the key figures act on the basis of the same information and purpose.

      答案:必須把大量時間花在確保關鍵人物均根據同一情報和目的行事,而這一切對身體的耐力和思維能力都是一大考驗。因此,一旦考慮成熟,決策者就應迅速做出決策。

      12.How can the European Union contribute to the development of a European film and television program industry which is competitive in the world market, forward-looking and capable of radiating the influence of European culture and of creating jobs in Europe?

      答案:歐洲聯盟應該怎樣做才能對歐洲的電影電視工業有所貢獻,使它在國際市場上具有競爭能力,使它有能力發揮歐洲文化的影響,并且能夠在歐洲創造的就業機會呢?

      13.Ching Ming Festival (the Tomb-sweeping Festival), the custom is full of interesting. In addition to pay attention to ban fire, tomb-sweeping, as well as spring outing, swinging, Cuju, playing polo, Liu inserted a series of custom sports. According to legend, this is because the Ching Ming Festival to Cold Food Observance ban fire, in order to prevent the Cold Food Observance buffet beverages, so we come to participate in some sports, in order to exercise. Therefore, this festival which has both the acid tears of sorrow for the died and the laughter from the players, is a distinctive holiday.

      答案:清明節的習俗是豐富有趣的,除了講究禁火、掃墓,還有踏青、蕩秋千、蹴鞠、打馬球、插柳等一系列風俗體育活動。相傳這是因為清明節要寒食禁火,為了防止寒食冷藏傷身,所以大家來參加一些體育活動,以鍛煉身體。因此,這個節日既有祭掃新墳生別死離得悲酸淚,又有踏青游玩的歡笑聲,是一個富有特色的節日。

    成考倒計時

    368

    立刻定制專屬提升方案

    獲取方案 OR 點我咨詢 點我關注 點我加群

    浙江成考網申明:

    (一)由于各方面情況的調整與變化本網提供的考試信息僅供參考,敬請以教育考試院及院校官方公布的正式信息為準。

    (二)本網注明信息來源為其他媒體的稿件均為轉載體,免費轉載出于非商業性學習目的,版權歸原作者所有。如有內容與版權問題等請與本站聯系。聯系方式:郵件429504262@qq.com

    未經授權不得轉載,如需轉載請注明出處。

    轉載請注明:文章轉載自 浙江成考網 [http://www.newgamexz.cn/]
    本文關鍵詞: 2019年成人學位英語英漢互譯專項復習資料  
    本文地址:http://www.newgamexz.cn/show-1764-5982-1.html

    上一篇:2019年成人學位英語英漢互譯專項復習資料(五)
    下一篇:2019年浙江成人學位英語英漢互譯專項復習資料(七)

    浙江成人高考提升便捷服務
    距2021全國成人高考:還剩 368
    【請廣大考生提前備考】